עבור מסגרות רבות הופכים ימי הגיבוש לעובדים לאחד מן הימים החשובים בכל הנוגע לגיבוש והווי של צוות העובדים. במסגרות רבות בוחרים לא פעם בהפעלות המאחדות אם כולם כשאצל רבים הבחירה היא בהפעלה מוזיקלית מקפיצה ומאתגרת הכוללת בתוכה תופים ודרבוקות.
בשנים האחרונות גילו נשים רבות את השילוב של ריקודי בטן כדרך נהדרת לספורט אירובי ושריפת קלוריות. במסגרות רבות ראו בפעילות מוזיקלית הכוללת ריקודי בטן דרך נהדרת לחיבור כלל העובדים לבטח נשים ואף גברים.
ריקודי בטן נחשבים לאחד מהריקודים המסורתיים הקיימים כיום ומקורו במצרים העתיקה. בשונה מריקודים אחרים אין בריקודי הבטן סדר קבוע של צעדים ורבים מגדירים אותו כריקוד עבור "נשמות חופשיות". לרוב הריקוד הינו של רקדן או רקדנית בודדת אשר מנסים דרך הריקוד לבטא רגשות התואמות את המוזיקה שברקע. בין היתר מפעילים הרקדנים איברים כמו הכתפיים, בית החזה, בטן, מותניים ואגם הירכיים.
את אותו ריקוד אוריינטלי אימצו רבים בתרבות המערבית תוך שימוש בלבוש המאפיין את רקדניות הבטן הכולל בין היתר חולצות בטן כמו גם של הכרוך סביב מותניהן של הרקדניות. אלו בעת הריקוד מענטזות ומפעילות את גופן בצורה שהביאה רבים בתחום הכושר והספורט לאמץ תחילה כחוגים מן המניין, כשבהמשך הפכו הריקודים כהפעלה מוזיקלית מקפיצה ומאתגרת גם בימי גיבוש וזאת בליווי של תופים ודרבוקות.
ההנאה והכיף בריקודי בטן חובקת בתוכה כמעט כל גיל ולבטח כל מידת גוף. עבור רבים שפחות תחברים לפעילות ספורטיבית שגרתית מהווים ריקודי הבטן את הפתרון הנהדר הן לפעילות מהנה ומגבשת והן עבור שריפה של קלוריות ופעילות אירובית, שהיא עצמה מגבירה ותורמת להפרשה של אנדורפינים והורמונים המשפרים ותורמים תרומה מכרעת למצב רוח טוב ונעים.
במקומות רבים בהם ימי הגיבוש אף כוללים ילדים ניתן לשלב כמובן בהפעלה מוזיקלית הן את ההורים והן את הילדים יחדיו. אלו העורכים הפעלות לריקודי בטן נערכים בהתאם וניתן למצוא אצלם בגדים ואביזרים המתאימים במידותיהם לילדים עצמם אשר נהנים לקחת חלק בפעילות.